button
< Terug

Portfolio site

Eigen portfolio website

TechnologieŽn:

  • Photoshop
  • CSS
  • PHP

Uitleg

De portfolio site is de site waar u momenteel op zit. Deze pagina is uiteraard gemaakt om te laten zien wat ik zoal kan.

Kleurstelling

Ik heb voor lichte zomerse kleuren gekozen omdat dit een positieve indruk achterlaat. En dat is dan ook de bedoeling van deze site. Men moet er vrolijk van worden en niet depressief.

TechnologieŽn

Er is uiteraard HTML gebruikt, maar op een dusdanige manier dat het ook toegankelijk is voor blinde mensen. Tevens is het Valid XHTML 1.0 Transitional. Ook wordt de pagina juist weergegeven in IE6 en FireFox (andere browsers heb ik nog niet getest)

Een aantal dingen waar ik PHP voor gebruikt is bijvoorbeeld de buttons. Deze worden met PHP gegenereerd en vervolgens wordt er een tekst in gezet, dit heeft als voorbeeld dat er niet eerst in Photoshop een nieuwe button gemaakt moet worden maar dat deze gewoon erbij kan gezet worden en er wordt vanzelf een button gegenereerd. Het zelfde principe wordt gebruikt voor enkele headers op de pagina. Er wordt ook PHP gebruikt om de pagina's weer te geven, zoals om de meeste site's wordt gebruikt

De CSS is ook W3C valid
< Terug